Nieuwe magazijn Voltec biedt tal van voordelen

Eén van de grootste voordelen van het nieuwe magazijn dat Voltec in december 2014 betrok is dat klanten en opdrachtgevers uit de regio - bijvoorbeeld DSM, SABIC of installatiebedrijven - naar Kerkrade kunnen rijden om er de door hun bestelde kabels of toebehoren zelf af te halen. Dat heeft als gevolg dat het contact tussen leverancier en klant een stuk directer is. Het stelt beide in staat om rechtstreeks bij levering kennis en ervaringen over de producten uit te wisselen en daarmee de dienstverlening te optimaliseren.

Daarnaast bevat het magazijn een haspelwand waarmee in een oogwenk snel en efficiënt de ‘hardlopers’ in het kabelassortiment in iedere lengte uitgeleverd worden. Het bijzondere van deze wand is dat de wikkelmachine waarmee de kabels op de haspels gerold worden, naar de wand met haspels toekomt. Dat bespaart veel tijd, is veiliger en werkt een stuk prettiger voor de medewerkers.

Voltec nam het ruime en lichte magazijn in gebruik om opdrachtgevers beter en sneller van dienst te kunnen zijn. Klanten zoveel mogelijk ontzorgen is immers het motto waarmee hier door beheerder Rob Spierings en zijn team wordt gewerkt. In de ruime hal staan twee wikkelmachines die de bestelde hoeveelheden kabels zoveel als mogelijk nog dezelfde dag verwerken en op de gewenste locatie laten afleveren. Er wordt gewerkt met één grote vaste wikkelmachine en een kleinere machine die mobiel is en heen en weer pendelt tussen de stellingen en de nieuwe haspelwand.  

De haspels met kabels en de bijbehorende accessoires staan keurig verdeeld naar soort en klant op metershoge stellingen. Uiteraard wordt de voorraad kabels geautomatiseerd beheerd om teleurstellingen bij opdrachtgevers te voorkomen. Ieder uitgaande haspel voorziet Voltec daarom zelf van een etiket: in de eerdere vestiging in Venlo had het bedrijf die mogelijkheid niet. Die etikettering stelt de magazijnleiding in de gelegenheid precies de inkomende en uitgaande producten te administreren en bij te houden. In de hal staan en liggen op stellingen ruim 250 soorten kabels op honderden haspels te wachten om verwerkt en uitgeleverd te worden. Van signaalkabels tot glasvezelkabels, van voedingskabels via instrumentatiekabels tot datakabels.

Door de ligging in de directe nabijheid van de snelwegen A76 en N281 is het magazijn uitstekend bereikbaar voor klanten in de hele Benelux. Dat heeft tevens logistieke voordelen voor de samenwerking van Voltec met Leoni Kerpen in Stolberg en het zusterbedrijf Telec in Luik. Vanuit beide vestigingen is het ruime en lichte magazijn eenvoudig aan te rijden en andersom. Door zijn royale indeling is er bovendien volop ruimte om te kunnen groeien, een belangrijke ambitie van Voltec in 2015 en de jaren daarna.  « terug naar overzicht