Haspelretourservice

Bij Voltec vinden we dat we een verantwoordelijkheid hebben voor duurzaamheid en milieu. Een belangrijk thema hierbij is het opnieuw gebruiken van de houten haspels waarop kabels bij onze afnemers worden geleverd. Na gebruik daarvan zien we de lege haspels graag weer terug. Niet alleen uit kostenoverwegingen overigens: iedere haspel die opnieuw wordt gebruikt betekent dat er minder bomen gekapt hoeven te worden en levert zo een bijdrage aan het in stand houden van onze natuur.  

Voltec levert haar kabelproducten af op eenmalig bruikbare wegwerphaspels of op vaker te gebruiken houten haspels. Afhankelijk van het kabeltype zijn dit gratis houten wegwerphaspels of KTG- statiegeldhaspels. De afkorting KTG staat voor ‘Kabel Trommel Gesellschaft’. Wanneer het KTG-statiegeldhaspels betreft, is onze haspelclausule
van toepassing. KTG-statiegeldhaspels worden door ons niet in rekening gebracht als deze haspels uiterlijk binnen 12 maanden na de afleverdatum van de goederen zijn geretourneerd. Als aan deze voorwaarde niet is voldaan, zal Voltec u in de elfde maand na aflevering van de goederen een factuur sturen ter grootte van de vervangingswaarde van de betreffende kabelhaspels (tegen de dan geldende prijzen). Deze factuur heeft een betalingstermijn van 30 dagen na factuurdatum.

Indien u lege KTG-haspels niet zelf wil retourneren en ons dit tijdig meldt, kunt u gebruik maken van onze haspelretourservice. Wij zorgen er dan voor dat de lege haspels worden weggehaald en zorgen binnen een redelijke termijn voor het juiste transport en de verdere afhandeling. Als u zelf lege haspels retourneert kunt u die afleveren bij ons magazijn in Kerkrade (Wenckebachstraat). 

U kunt - desgewenst via bemiddeling door Voltec en indien van toepassing – tevens een contract met KTG afsluiten, waarbij de lege haspels door KTG rechtstreeks bij u worden weggehaald. 

Voor meer informatie of vragen: tel. 045 571 8090 of download onze haspelclausule op www.voltec.nl.« terug naar overzicht