Innovatie niet per definitie raketwetenschap

De opdrachtgevers waarmee wij samenwerken zijn geregeld op zoek naar innovatieve en creatieve kabeloplossingen in specifieke projecten. Voltec heeft sinds haar oprichting in 1972 laten zien dat we in staat zijn om in die behoefte te voorzien. Geregeld realiseren we individuele kabeloplossingen die precies aansluiten bij de toepassingen en specificaties waar klanten naar op zoek zijn. Oplossingen die toegevoegde waarde bieden, vernieuwend en duurzaam zijn en die kosten, tijd of ergernis besparen.

Een voorbeeld van een dergelijke oplossing is de specifieke YMVK-kabel die we hebben ontwikkeld voor een project van een van onze klanten. In nauwe samenwerking met onze medewerkers en de fabrikant is een maatwerkkabel ontwikkeld die ervoor zorgt dat problemen die zich steeds voordeden bij de aanleg van LED-lichtlijnen definitief tot het verleden behoren. In de kern was de oplossing eenvoudig en voor de hand liggend. Waar voorheen bij de montage van deze lichtlijnen voortdurend zaken misgingen - omdat de gebruikte zeven-aderige kabel slechts één kleur kende, zwart, met voor iedere ader een eigen codering – wordt tegenwoordig gewerkt met een zeven-aderige kabel die elke ader een eigen kleur én een eigen code geeft. De nieuwe kabel is minder verwarrend en integreert bovendien verschillende functies. Hij voorkomt fouten in de montage, bespaart installatietijd en zorgt voor beduidend lagere faalkosten.

Dit voorbeeld laat zien dat innovatie niet altijd spectaculair hoeft te zijn of hogere wiskunde is. Met gezond verstand, precies luisteren naar de vraag van je klant en door samen na te denken over een passende oplossing kom je vaak een heel eind. Meer weten?

Peter van de Goor
Commercieel Directeur« terug naar overzicht