Plubos Kabeltechniek: een écht familiebedrijf

Plubos Kabeltechniek BV met vestigingen in Alkmaar en Velsen-Noord heeft als belangrijkste activiteit infrastructurele en elektrotechnische aanneming. Concreet betekent dit het verwerken van elektrische bekabeling voor de zakelijke markt, de industrie en utiliteit. Het betreft laag- en middenspanningskabels, signaal- en besturingskabels en glasvezel- en datakabels. De verwerking van deze bekabeling in bestaande en nieuwbouwprojecten gebeurt binnen en buiten handmatig en machinaal. Van oudsher is grondwerk t.b.v. kabels een kernactiviteit: hiervoor staat het bedrijf een eigen machinepark ter beschikking. Overige activiteiten van Plubos Kabeltechniek zijn elektro- en montagewerk en de aanleg van brandwerende doorvoeringen.

De Noord-Hollandse onderneming is de voortzetting van het in 1959 opgerichte aannemersbedrijf Pluijmers. De toenmalig eigenaar droeg de onderneming in 1977 over aan zijn zoons Maarten, Ruud en Theo Pluijmers. Dit drietal veranderde de naam in Plubos Kabeltechniek en specialiseerde in kabel- en grondwerken. In 2010 trad de derde generatie Pluijmers toe: Brigitte en Rick. Het aanbod diensten en producten werd verder uitgebreid met elektrotechnisch werk en de installatie van kabelmanagementsystemen.  Inmiddels werken bij Plubos ruim 30 medewerkers. 
In een informele cultuur zijn zij als team hun klanten betrokken, flexibel, creatief en oplossingsgericht van dienst.
Plubos Kabeltechniek staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het bedrijf is meermaals gecertificeerd op het gebied van Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu (KVG&M). Dat zorgt ervoor dat processen en diensten voortdurend worden verbeterd. De onderneming opereert zowel nationaal als internationaal en fungeert tevens als Erkend Leerbedrijf.

Voor Plubos is Voltec een vertrouwde leverancier, vertelt Ruud Pluijmers. ‘We doen al ruim dertig jaar zaken met elkaar en hebben in die periode een uitstekende relatie opgebouwd. Het bedrijf heeft kennis en kunde van kabels, biedt een prima prijs en staat voor de kwaliteit van haar product. Een goede service, snelheid, leveringsbetrouw¬baarheid en persoonlijke betrokkenheid maken verder dat we al jaren met plezier samenwerken. De lijnen zijn bovendien kort en problemen worden snel en adequaat opgepakt. Volgens mij moet Voltec dan ook op de ingeslagen weg voortgaan. Verder zou ik proberen toch oplossingen voor afnemers aan te dragen als je zelf niet kun leveren. Dat vergroot je toegevoegde waarde.’ 
 « terug naar overzicht